Voorgerecht:

Aspic van witte en groene asperges met frisse kruidensalade en een vinaigrette l’oeuf

Duitsland, Rheinhessen Wagner Stempel Gütswein Grüner Silvaner

W/S: Een wijn met mooie herinneringen.. toen wij in 2013 als jong en ambitieus stel de rieslingweeks wonnen met de beste W/S combinatie, zijn we dankzij Alain & Gisela, Wagner-Stempel gaan bezoeken. Ik zal nooit de Riesling 1991 vergeten! Wijnen van biologisch geteelde druiven, met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd. Niet voor niets behoren zij tot de top 200 wijnboeren in Duitsland. Vergisting en rijping gebeuren op RVS en traditioneel Stückfass van Duits eikenhout. Geur is levendig, met zuiver wit en geel fruit. In de smaak steenfruit, ronde tonen van honingmeloen en de typerende kruidigheid van de Silvaner.

Hoofdgerecht:

Rouleau van parelhoen met ingelegde pruimen, rode biet, knolselder, crème van mais en saus suprême.

Duitsland, Rheinhessen Weingut Geil Spätbugunder Trocken

W/S: Weingut Geil is een interessant wijnhuis, waarbij de visie is om spannende wijnen te maken welke tevens perfect in balans zijn. Deze visie deel ik, en probeer ik altijd in mijn wijn/spijs combinaties te bereiken. Niet voor niets, werd Geil al eerder uitgeroepen tot ontdekking van het jaar. Tevens is Geil onderdeel van de samenwerkingsgroep ‘’Maxime Ursprung Rheinhessen’’, een groep welke geloofd in de oorsprong van Rheinhessen en zich inzet om het classificatie systeem te behouden. De gekozen Spätbugunder is helder en lichtrood van kleur, zoals Duitse Pinot Noir hoort te zijn. Soms bleekrood van kleur aan de rand, geuren van van rijp rood fruit (aardbei en framboos) met een aardse ondertoon. Verfijnd, open en sappig met smaak van rode pruimen. Complex in de afdronk, met zalvende tannines. Een mooi glas, ook solo, maar welke verder ontwikkeld met de juist details.

Nagerecht:

Appel gepocheerd in verveine met honing sabayon, amandel tuille en ijs van boerenyoghurt

Duitsland, Pflaz Villa Wolf Riesling Fruity

W/S: Een rijpe riesling met structuur. Fris van kleur, met veel aromatische geuren waarin perzik en citrus de hoofdtoon voeren. Mooie aanzet, fris en toch rijp, goed in evenwicht. Soepel, sappig, bijna vruchtvlees en toch een minerale ondertoon, daar het geen ‘’dessertwijn’’ is. In de Pfalz-regio worden de druiven eerder rijp, en tevens rijper door het warmere micro-klimaat ten opzichte van andere gebieden. Dit geeft meer dikte, meer body aan de wijn. Aroma’s van witte perzik, groene appel, gekonfijte citroen en een subtiel restzoetje. De gekozen riesling laat de veelzijdigheid van deze druif goed zien, daarnaast is het een signatuur van mijzelf, om niet voor de handliggende combinaties te maken, een beetje eigenwijs, net als Duitse wijnen.

WIL JIJ DIT MENU MET DUITSE WIJN ERVAREN?

RESERVEER VAN 3 TM 19 JUNI

O.V.V. RIESLINGWEEKS 

3-GANGEN INCL WIJN

50,00